Partners

Perfecte Partners & Zielemaatjes

bron: Shield of the Command Newsletter maart 2002

Chief Joseph gechanneld door John Cali

Vertaald door Jill van Maasdijk

Het lijkt alsof zovelen van jullie op Aarde eindeloos op zoek zijn naar je perfecte partner, je ‘soulmate’. En toch, hoevelen hebben ooit de tijd genomen om eens na te denken over wat een perfecte patner -een zielemaat- is? Weinigen, denk ik. Dus laten we daar eens beginnen. Om te beginnen denken velen, die op dit moment jullie Aarde bewandelen, onmiddelijk aan een romantische relatie zodra ze de term “soul mate” horen. Daar is niets mis mee. Maar zeer veel romantische relaties zijn niet tussen zielemaatjes. En vele vele “soul mate” relaties zijn niet romantisch. Dus laten we je denkbeelden over zielemaatjes eens verbreden. Laten we de term eens letterlijk nemen – Ziele Maat. Dat betekent iemand die dezelfde ziel deelt, die zich in dezelfde bewustzijnsstroom als jij bevindt. En die “iemand” is niet beperkt tot een romantische partner van de andere (of zelfde) sexe. Het kan – en ZAL – veel, veel meer inhouden dan dat. Een zielemaat is – en is vaak – een geliefde vriend of familielid, waarmee een romantische relatie niet eens een vergezochte mogelijkheid of wens is in dit leven. Een zielemaat kan een geliefd huisdier zijn. Je kunt zelfs een zielemaatrelatie hebben met een plaats waar je je hartstochtelijk verbonden voelt met het Universum. Bijvoorbeeld de oceaan, de bergen, de woestijn enzovoort. In wezen is het aanwezig als je een resonante trilling voelt, een diep gevoelde zielsverbinding. Een zielemaat kan iedereen, en alles, zijn waarmee je een diepe spirituele band en intense liefde deelt. Over het algemeen kun je zeggen dat iedere relatie waarin je je diep verbonden voelt, in de meest reële zin een “soul mate”-relatie is.

Laten we echter even teruggaan naar onze eerdere definitie van soul mate: iemand die dezelfde ziel deelt. Je herkent degenen die je zielemaatjes zijn altijd direct door wat je voor ze voelt. Denk eens aan de mensen (en laten we deze discussie even beperken tot mensen) waar je je diep mee verbonden voelt. Velen van hen, alhoewel niet allemaal, zijn je zielemaatjes. En je zult met de meesten van hen nooit een romantische relatie hebben – niet in dit leven in ieder geval. En dan zijn er die zielemaatjes in – of aan de periferie van – je bestaan die potentieel perfecte romantische partners zijn. Je hebt niet Eén perfecte romantische partner die daarbuiten ergens op je wacht. Je hebt er velen. Er is niet “één alleenzaligmakende”. Zet die notie alsjeblieft uit je hoofd.

Dat wil echter niet zeggen dat je, als je één van die perfecte partners vindt, niet de rest van dit leven bij elkaar zult blijven. Dit kan heel goed een “tot de dood ons scheidt”-relatie zijn. Deze relaties brengen vaak de diepste vreugde en meest zielsvervullend geluk dat je maar kunt ervaren in een fysiek leven. Het lijkt me toe dat de beste plaats vanwaar je je zoektocht naar je zielemaat begint gewoon bij jezelf thuis is. Ik bedoel, de eerste plaats waar je gaat zoeken is binnenin jezelf. Hoe zie je jezelf? Ben je in je eigen ogen liefhebbend en vriendelijk? Ben je sensueel en sexueel? Ben je slim en mooi? Zou je JOU als je beste vriend willen hebben? Ben jij de perfecte geliefde?

Neem een paar minuten de tijd om over deze vraag na te denken voordat je hem beantwoordt. Zou je werkelijk jezelf willen als je beste vriend? Als je waarheidsgetrouw “Ja” kunt antwoorden ben je al 90% op de thuisreis naar je zielemaatje. Als je “Nee” moet antwoorden is dat geen slechte zaak. Het is zelfs een goede zaak. Want het betekent dat je je realiseert dat je nog werk te doen hebt aan jezelf. En NU is de perfecte tijd om dat te doen.

Mijn punt is dit: Je bent in absoluut de beste en meest perfecte positie om snel één van deze perfecte partners daarbuiten tot je te trekken als je letterlijk stapel verliefd bent op jezelf. Als je stapel verliefd bent op JOU heb je geen ander nodig toch? En dat brengt me op mijn volgende punt. Vele relaties in het aardse vandaag de dag, en waarschijnlijk de meeste romantische relaties, beginnen vanuit een plaats van nodig hebben, van behoefte! Een plaats waar je voelt dat jij, op jezelf, niet genoeg bent. Je kent de litanie:

* als ik maar m’n zielemaatje kon vinden, zou ik nog lang en gelukkig leven.
* Als ik maar iemand kon vinden die van me houdt, zou ik me beter voelen over mezelf.
* Ik zou zelfs kunnen leren van mezelf te houden!
* etc. etc.

Vanuit die plaats van behoeftig voelen en absoluut niet van jezelf houden zul je je zielemaat niet aantrekken. Je zult echter waarschijnlijk iemand – verschillende iemanden – aantrekken die net zo behoeftig zijn als jij. En dat werkt dus absoluut niet.

Om het nog eens op een rijtje te zetten, m’n geliefden, je zult eerst je eigen perfecte partner – je eigen geliefde zielemaatje – moeten worden. Werk eerst aan jezelf. Dat is je eerste prioriteit, speciaal als je nog niet verliefd bent op jezelf. Als je je werkelijk helemaal te gek, werkelijk vreugdevolg, werkelijk gesteund, werkelijk gepassioneerd, werkelijk sensueel, werkelijk sexueel voelt als je alleen bent met jezelf, dan ben je d’r! Want dan zul je je perfecte partner aantrekken. Die perfecte partner MOET wel tot je aangetrokken zijn, als dat tenminste je intentie is, als je stapel verliefd bent op jezelf. Op een andere manier werkt het niet.